Checklista

Vad behöver du tänka på innan du köper en garageport?

 

Oavsett om det är för ett nybygge eller renovering, bör du planera din portinstallation.

Entrematic erbjuder individuella anpassningar, smarta installationslösningar och oräkneliga variationsmöjligheter för sina Crawford garageportar. Tack vare över 75 års erfarenhet, kan du vara säker på att vi har den rätta lösningen för varje byggnad.

Din lokala Crawfordspecialist kan naturligtvis ge dig detaljerade råd och erbjuda rätt port för dina behov, men tänk igenom och ta hänsyn till följande innan du bestämmer dig:

 

 

1) Hur mycket utrymme har jag framför garaget för att öppna och stänga dörren?

Vill du ha en takskjutport, där du kan använda hela området framför dörren och som även kan installeras där det är ont om utrymme? 

 

2) Hur viktigt är miljöhänsyn och hållbarhet samt att spara energi för mig?

Är miljöaspekter mycket viktigt för dig? Har du ett varm- eller kall garage? Alla Crawford skjutportar är försedda med 42mm tjocka isolerade paneler med delad köldbrygga. Detta borgar för en bra miljö i garaget, oavsett om du har ett kall- eller varmgarage.

 

3) Är det viktigt för mig att garagedörren passar mig och mitt hus och att jag har många designalternativ?

Om så är fallet, har du kommit till rätt leverantör. Entrematic har marknadens bredaste sortiment med otaliga designmöjligheter, från olika ytbehandlingar och modeller till fönster- och designelement. Måste dörrens färg matcha fönsterfärgen? Det löser vi också. Vi kan erbjuda dig (nästan) alla färger inom intervallet för både RAL- och NCS-färger. Vår Dörrkonfigurator ger en snabb och enkel översikt. Där kan du designa en port som passar just ditt hus och dina behov.


4) Är en långsiktig garanti viktigt för mig?

Slitdelar är vanligen undantagna från garantin. Inte för oss. Vi ger dig tio års full garanti på varje del av dörren och dörrytan. Vi ge dig långa garantier på elektroniken. Mer information finner du i vår Garantideklaration.
 

5) Hur viktig är en hög nivå av inbrottsskydd för mig?

Har du för avsikt att förvara dyra värdesaker i garaget? En dyr cykel eller motorcykel? Är garaget anslutet direkt till huset med en dörr? För portar i Crawford Superior 42-serien kan du köpa ytterligare inbrottsskydd, som har testats enligt standarden NEN 5096 av SKG och klassificeras utifrån RC2.
 

6) Är ett väl konstruerat säkerhetskoncept på en garageport särskilt viktigt för mig?

Täckt kuggrem på portautomatiken och skyddade dragfjädrar minskar risken för skador avsevärt. Portarna i Crawford Superior 42-serien har dessutom ett unikt täckt skensystem som erbjuder ett extra klämskydd för små och stora händer. Crawford takskjutportar tillsammans med vår garageportsautomatik ger dig extra klämskydd, antitippningsskydd via portöppnaren, skydd vid fjäderbrott och hinderdetektering.
 

7) Hur ofta går jag in i och ut ur garaget ?

Används garaget ofta? En gångdörr som integreras i en Crawford takskjutport är en bra lösning genom att dörren inte alltid behöver vara helt öppen. En Crawford sidoskjutport kan också vara ett bra alternativ tack vare att du kan passera utan att öppna porten helt.
 

8) Är bekvämligheten med en automatiskt manövrerad port viktigt för mig?

Tycker du att det är få saker som är mer irriterande än att behöva gå ut ur bilen i regn, snö eller is för att öppna dörren manuellt? Unna dig då bekvämligheten med en radiostyrd portöppnare. Din Crawford garageport öppnas automatiskt vid ett tryck på en knapp.
 

9) Behöver jag en nödutgång till porten?

Om garageporten är eldriven, bör du se till att du har ett annat sätt att få tillgång till garaget vid strömavbrott. Om du inte gör det, rekommenderar vi att du installerar en nödfrikoppling. Detta finns som tillbehör till alla Crawford takskjutportar.


 

 

Här kan du få hjälp med att välja din port
och utforma den så att den passar dig.

doorfinder-background